Informatie

Zwemclub De Watertrappers is een vereniging voor volwassenen, die gezellig en gezond bezig willen zijn in het water. De vereniging is recreatief ingesteld, er worden geen wedstrijden gehouden. Het gaat niet om prestaties, maar om een uurtje ontspannen bezig zijn, door te zwemmen in uw eigen tempo.

Het hele jaar door zwemmen wij elke dinsdagavond van 21.00 uur tot 22.30 uur. Alleen op feestdagen is het bad gesloten. Wij hebben de beschikking over het recreatie- en het doelgroepenbad van het Leeghwaterbad in Purmerend. In beide baden kan men staan en de watertemperatuur is zeer aangenaam.

Het eerste half uur mogen wij gebruik maken van het gehele recreatiebad, inclusief turks stoombad, bubbelbaden en infrarood sauna. Na dit half uur mogen wij in het doelgroepenbad verder zwemmen. Waar wij eerst 30 minuten baantjes trekken en vervolgens het laatste half uur de lijnen worden weg gehaald en wij vrij kunnen zwemmen.

In één van de vier banen, van het doelgroepenbad, geven enkele vrijwilligers instructie aan de zwemmers. Het is niet verplicht aan deze instructie mee te doen, u kunt ook zelf baantjes zwemmen in één van de andere banen.

Naast het zwemmen worden er af en toe nog andere activiteiten georganiseerd. Rond de feestdagen wordt er meestal ook iets extra’s voor de leden gedaan.

Deze extra activiteiten kunnen natuurlijk alleen gerealiseerd worden als de financiële middelen dit toelaten. Uitgangspunt van de vereniging is toch de contributie zo laag mogelijk te houden. Want het zwemmen komt altijd op de eerste plaats.

Vanaf 18 jaar kunt u lid worden van De Watertrappers. De contributie bedraagt slechts € 10,- per maand en wordt per kwartaal automatisch geïncasseerd. Het is ook mogelijk om voor € 3,- per keer, zonder lidmaatschap, te komen zwemmen.

Bent u geïnteresseerd? Kom dan eens op dinsdagavond om 20.45 uur naar het Leeghwaterbad. U bent van harte welkom!